Výrazná stopa jaroměřských florbalistek ve Vídni

03.09.2013 11:24

V první polovině srpna se, již potřetí, vypravily jaroměřské florbalistky na letní zahraniční turnaj. Po návštěvě Lotyšska a Slovinska se tentokrát vypravily k našim jižním sousedům – do Rakouska, přesněji do Vídně na první ročník Vienna Floorball Open.
Na tomto turnaji startovalo dalších 5 družstev, a tak byly vytvořeny dvě základní skupiny po 3 týmech. Naše hráčky dostaly do skupiny švédský tým Ojojoj Uppsala a Slovinky z FbK Olimpija Ljubljana. Druhou skupinu tvořily švýcarky – UHC Weesen, polky z UKS Grodek a domácí, tedy rakouský tým, Wiener Floorball Verein.
Ve svém úvodním turnajovém utkání holky ukázaly, že se mohou měřit i s hráčkami takové florbalové velmoci, jako je Švédsko. I když proti nim nastoupily v menším počtu, ukazovaly své herní kvality. O to větším úspěchem a možná i překvapením pro hráčky samotné bylo, když na tabuli po konci utkání svítil stav 5:3 pro Jaroměř. Nutno říct, že holky předvedly pěknou hru a chvílemi se dokázaly svou kombinací seveřankám vyrovnat. Ve druhém zápase skupiny porazily, po vcelku jednoznačném průběhu, Slovinky 3:0. S tímto týmem se jaroměřský tým nesetkal poprvé, a tak holky před zápasem trochu tušily, co od soupeřek očekávat. Nic nepodcenily a vítězstvím si zajistily přímý postup do semifinále a vyhnuly se tak čtvrtfinálovému vyřazování.

V semifinále se proti našim hráčkám postavil tým ze sousední země – polský USK Grodek. Tento tým dlouho nepustil holky do šancí a sám několikrát ohrozil jejich branku. Nakonec však po velmi napínavém boji a závěru, kdy Polky tlačily a dostávaly Jaroměř pod tlak, jaroměřské bojovnice vyhrály 2:0 a postoupily tak do finálového klání. Ve finále se nakonec jaroměřské hráčky postavily, v tu chvíli již proti „starým“ známým, Švédkám. I v tomto zápase, stejně jako ve skupině, holky vedly. Tentokrát však nedokázaly náskok udržet ani navýšit a po několika neproměněných šancích přišel trest v podobě celkem tří branek švédských hráček, a to i přes výborný výkon jaroměřské golmanky. Jaroměř tak podlehla Uppsale 1:3 a musela se tak smířit „pouze“ s celkovým 2. místem. I tak je to pro naše florbalistky zatím největší úspěch, na který, jak i ony samy doufají, navážou v příštích letech, i když pravděpodobně opět na jiném turnaji.
Konečné pořadí: 1. Ojojoj Uppsala (SWE), 2. TJ Sokol Jaroměř, 3. UHS Weesen (SUI). 4. UKS Grodek (POL), 5. Wiener Floorball Verein (AUT), 6. FbK Olimpija Ljubljana (SLO)

Kontakt

TJ SOKOL JAROMĚŘ Lužická 426, Jaroměř 491 815 282 tjsokol.jaromer@seznam.cz